Świeża brytyjska jagnięcina zdobywa polski rynek, a walory tego wyjątkowego mięsa poznają również goście i uczestnicy konkursu L’Art de la Cuisine Martell 2017

04.03.2017

logoeblex

Pdf
Informacja prasowa

KONKURS L’ART DE LA CUISINE MARTELL 2016.
MŁODZI POLSCY ADEPCI SZTUKI KULINARNEJ JAKO PIERWSI POZNAJĄ WALORY ŚWIEŻEJ BRYTYJSKIEJ JAGNIĘCINY – MATERIAŁY PRASOWE

05.03.2016

logoeblex

Pdf
Informacja prasowa
Degustacja
Degustacja brytyjskiej jagnieciny prowadzona przez Kevina Aistona
Laureaci konkursu. Na pierwszym planie Mateusz Bogdanski i Artur Kuchnia z hotelu Heron
Laureaci konkursu. Na pierwszym planie Mateusz Bogdanski i Artur Kuchnia z hotelu Heron

Brytyjska jagnięcina wchodzi na polski rynek – materiały prasowe

18.06.2015

logoeblex

Pdf
Informacja prasowa
Comber-jagniecy_small
Comber jagnięcy
kotleciki_jagniecie_small
Kotleciki jagnięce z masłem cytrynowo-szczypiorkowym
wg przepisu EBLEX

 

Zdjęcia dań z brytyjskiej jagnięciny według autorskich przepisów Karola Okrasy

_YBO8665-95-copy_small
Delikatny mostek jagnięcy duszony z trawą żubrową,
mus z selera, glazura z wędzonego czosnku,
kiszona kapusta z curry

_YBO8723-118_small
Carpaccio z jagnięciny z orientalną sałatką z kurek,
bób marynowany, sos truflowy, piana z bakłażana,
wiosenne sałaty

_YBO8820-153_small
Duszona karkówka z jagnięciny, puree z topinamburu,
chrust z razowego chleba, sos z powideł i kawy,
sałatka z marchewki

_YBO8910-185_small
Pieczony comber jagnięcy, ravioli z duszoną
golonką jagnięcą̨, glazurowana cebulka,
“risotto” z kalafiora, mus z pietruszki,
żółta soczewica z morelą, sos curry z limonką i kokosem

 

okrasa2_small

okrasa1_small

 

 

okrasa3_small

okrasa4_small